Skip to main content
Groentelasagne met verse lasagnebladen
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met romige saus, Goudse kaas en Siciliaanse kruiden

4.3
(306)

Mensen houden al eeuwen van lasagne! Het oudste geschreven recept voor lasagne komt uit de 14e eeuw, uit een Italiaans kookboek genaamd “Liber de Coquina”.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Passata

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Tarwe, Gluten, Ei Kan bevatten: Mosterd, Soja)

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

25 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

¼ el

Suiker

20 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4076 kJ
Energie (kcal)974 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd30.1 g
Koolhydraten101.2 g
waarvan suikers24.7 g
Vezels10.3 g
Eiwitten31 g
Zout2.3 g
Potassium281.3 mg
Calcium43.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en paprika in blokjes.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Tomatensaus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg daarna de courgette, paprika en de Siciliaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata, de suiker en de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Roux bereiden
3

Weeg de benodigde hoeveelheid bloem en roomboter af. Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg 1/3 van de kookroom toe en roer door tot de kookroom volledig is opgenomen.

Roomsaus maken
4

Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige kookroom. Voeg de kookroom geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen (zie Tip). Voeg de bouillon toe en laat 3 minuten inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk anders door een zeef.

Lasagne maken
5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een laag verse lasagnebladeren bovenop (zie Tip). Bedek met een dun laagje roomsaus. Schenk hier een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag roomsaus.

Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.

Serveren
6

Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi goudbruin korstje heeft. Laat de lasagne 3 minuten rusten. Serveer daarna over borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders