Varkensworstjes in honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworstjes in honing-mosterdsaus

Varkensworstjes in honing-mosterdsaus

met rozemarijnkrieltjes en broccoli

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Caloriebewust
Klimaatbewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ el

Honing

200 gram

Broccoli

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2727 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels14.1 g
Eiwitten29.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Garde
Koekenpan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de krieltjes doormidden en eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de ui in 8 partjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak grof.
  • Meng in een kom de krieltjes met de helft van de rozemarijn en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de ui met 1/4 el olijfolie per persoon. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 35 - 40 minuten gaar. Schep de krieltjes halverwege om. Bak de ui de laatste 10 - 15 minuten mee op de bakplaat.
Worstjes bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  • Voeg de honing en mosterd toe aan de kom van de krieltjes. Klop met een garde tot een glad mengsel.
  • Leg de worstjes in een ovenschaal en giet de helft van het honing-mosterdmengsel over de worstjes. Zet de worstjes de laatste 5 minuten bij de krieltjes in de oven.
Broccoli bakken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een hapjespan met deksel. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe (zie Tip 1).
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in de hapjespan, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de broccoli nog 2 - 3 minuten (zie Tip 2). Roer de overige rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Tip 1: Kook je voor meer dan 2 personen? Kook de broccoli dan eerst in een grote pan en bak deze daarna in een hapjespan. 

Tip 2: Gebruik je liever roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Serveren
4
  • Serveer de krieltjes, ui en broccoli in diepe borden.
  • Verdeel de varkensworstjes over de borden.
  • Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.