Varkensworst van Brandt & Levie met geroosterde-paprikasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworst van Brandt & Levie met geroosterde-paprikasaus

Varkensworst van Brandt & Levie met geroosterde-paprikasaus

met bospeen en aardappeltjes

Dit gerecht top je af met amandelschaafsel voor een perfecte finishing touch. Wist je dat amandelen behoren tot de steenvruchtfamilie? Net als perziken en abrikozen!

Labels:
Familie
Allergenen :
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ bosje(s)

Bospeen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4036 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten68.2 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels15.8 g
Eiwitten23.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Aardappelblokjes bakken
2

Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken. 

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd dikke bospenen in kwarten. Meng in een kom de bospeen met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bospeen op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Bestrooi de bospeen in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de aardappelblokjes en de geroosterde bospeen. Garneer de bospeen met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde-paprikasaus en mayonaise.