topBanner
Varkensworst met geroosterde pompoen

Varkensworst met geroosterde pompoen

Met verse salie en kurkuma

Lees meer

Pompoen en salie vormen een klassieke combinatie - de smaak van de herfst! Het klaarmaken van pompoen lijkt soms een uitdaging, maar dat valt met dit recept reuze mee. Je hoeft de pompoen bijvoorbeeld niet te schillen omdat de schil in de oven zacht wordt.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Hokkaido pompoen

1 stuk(s)

Rode ui

6 leaves

Verse salie

3 tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Varkensworst met salie en witte wijn

60 gram

Rucola

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 tl

Rode wijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten16 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de hokkaido pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen, maar laat de schil eraan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de blaadjes van de takjes salie in reepjes.

2

Meng in een ovenschaal de pompoen met de rode ui, de salie, de kurkuma en 1,5 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

3

Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

5

Meng ondertussen in een saladekom de pompoen met de rucola, de rodewijnazijn en het bakvet van de worst. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

6

Serveer de pompoen met rucola met de varkensworst. Garneer met de zure room.