
Pompoen en salie vormen een klassieke combinatie - de smaak van de herfst! Het klaarmaken van pompoen lijkt soms een uitdaging, maar dat valt met dit recept reuze mee. Je hoeft de pompoen bijvoorbeeld niet te schillen omdat de schil in de oven zacht wordt.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Hokkaido pompoen
½ stuk(s)
Rode ui
3 leaves
Verse salie
1.5 tl
Gemalen kurkuma
1 stuk(s)
Varkensworst met salie en witte wijn
40 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 el
Olijfolie
½ tl
Rode wijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de hokkaido pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen, maar laat de schil eraan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de blaadjes van de takjes salie in reepjes.

Meng in een ovenschaal de pompoen met de rode ui, de salie, de kurkuma en 1,5 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om.

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Meng ondertussen in een saladekom de pompoen met de rucola, de rodewijnazijn en het bakvet van de worst. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

Serveer de pompoen met rucola met de varkensworst. Garneer met de zure room.