Varkenshaas met pistache-tijmkorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Met gekarameliseerde witlof en romige knolselderij-appelpuree

Wij vieren deze week onze liefde voor goed eten! Dit gerecht is een ode aan mooie smaakcombinaties zoals varkensvlees en appel, witlof en appel en pistache en tijm. Varkenshaas is de meest malse spier op de rug van een varken. Het vlees in jouw box komt van het Belgische varkensras Piétrain, met een laag vetgehalte. In tegenstelling tot andere stukjes varkensvlees, kun je varkenshaas rosé eten.

Allergenen :
Noten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

4 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Varkenshaas

150 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

0.3 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Witlof

15 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3280 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels15 g
Eiwitten39 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Varkenshaas bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de helft van de tijm, peper en zout. Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een met bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.

Puree voorbereiden
2

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Schil de appel (goudreinet), verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Koken
3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 – 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 – 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Witlof karamelliseren
4

Snijd ondertussen de witlof in de lengte doormidden. Verhit de boter met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat met de deksel op de pan nog 5 – 7 minuten garen. Snijd eventueel het bruine stronkje van de witlof als je die te hard vindt.

Puree maken
5

Stamp de aardappel, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met de gekaramelliseerde witlof. Garneer met de overige tijm en de pistachenootjes die van de varkenshaas zijn gevallen.