.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Half kruimige aardappelen
1 piece
Ui
1 piece
Nootmuskaat
400 gram
Pompoenblokjes
160 gram
Franse camembert
(BevatMelk (inclusief lactose))½ piece
Appel
50 gram
Radicchio & ijsbergsla
20
Verse krulpeterselie & bieslook
240 gram
Varkenshaas
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd, met schil, in dunne plakjes. Snipper de ui. Rasp een mespuntje nootmuskaat.
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet daarna af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe aan de ui en bak -afgedekt- 4-5 min. Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd intussen de Camembert in plakjes. Vet de ovenschotel in met 1/4 el olijfolie per persoon. Meng de aardappelschijfjes in een komen met de crème fraiche, breng op smaak met peper en zout en leg in de ovenschaal. Doe de pompoen met ui hier bovenop en dek af met de plakjes Camembert. Bak in 25 - 30 minuten gaar.
Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en meng de helft van de verse kruiden, de appel, radicchio en ijsbergsla erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Wrijf de varkenshaas in met 1/2 el mosterd per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/2el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.
Leg op elk bord een varkenhaas. Verdeel de pompoen en aardappel over de borden en garneer met de overige verse kruiden. Serveer de salade erbij.