topBanner
Varkenshaas met frambozen-balsamicosaus

Varkenshaas met frambozen-balsamicosaus

Met rozemarijnaardappeltjes en sperziebonen uit de oven

Lees meer

Frambozen bij varkensvlees klinkt misschien bijzonder, maar je hebt vast weleens gehoord van appel en varkensvlees of cranberry's bij kalkoen. De zoete, friszure vruchten vormen een mooi contrast met het hartige vlees. Zo maak je van jouw varkenshaas echt iets bijzonders.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

5 gram

Verse rozemarijn

400 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Varkenshaas

50 gram

Frambozenjam

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels13 g
Eiwitten32 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Aluminiumfolie
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en 1 tl gehakte rozemarijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de sjalot.

3

Leg, als de oventijd van de aardappelen verstreken is, de sperziebonen bij de aardappelen op de bakplaat (of op een nieuwe bakplaat), meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de sperziebonen en aardappelen nog 15 minuten.

4

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Laat het bakvocht in de pan.

5

Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de sjalot en de overige rozemarijn 3 – 5 minuten. Voeg de frambozenjam, de zwarte balsamicoazijn en 2 eetlepels water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor het serveren de roomboter door de saus en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen, sperziebonen en varkenshaas over de borden. Schenk de saus over de varkenshaas.