Skip to main content
Geitenkaasrisotto met truffelolie
Geitenkaasrisotto met truffelolie

Geitenkaasrisotto met truffelolie

met pecorino, bieslook en champignons

4.4
(440)

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2654 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten66.2 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten19.7 g
Zout2.3 g
Potassium400 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon. Snijd de prei fijn.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de prei 5 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 
Bakken
2
  • Herhaal dit met de overige bouillon. Voeg de overige bouillon in 2 keer toe. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg extra water toe en kook langer om de korrels verder te garen.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de geitenkaas.
  • Roer de Italiaanse kruiden, de helft van de geitenkaas en de helft van de bieslook door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de champignons erop.
  • Besprenkel met de truffelolie.
  • Garneer met de pecorino en de overige geitenkaas.
  • Garneer met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders