BestellenCadeaubon
Traybake met varkensoester in BBQ-rub
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Traybake met varkensoester in BBQ-rub

met krieltjes en geroosterde groenten

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Varkensoester

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

BBQ-rub

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2603 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten52.8 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels13.2 g
Eiwitten34.3 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer eventueel grote krieltjes. Meng ze in een grote kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Snijd ondertussen de ui in partjes. Snijd de paprika in repen. Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Meng in de grote kom de groenten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat en rooster de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd vervolgens in 6 partjes.
3
  • Wanneer de krieltjes en groenten nog 10 minuten moeten bakken in de oven, verhit dan 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de varkensoester 1 - 2 minuten per kant goudbruin.
  • Haal de varkensoester uit de pan en leg in een ovenschaal, maar bewaar de pan met bakvocht.
  • Voeg de BBQ-rub toe aan de ovenschaal, wentel de varkensoester erin zodat hij volledig bedekt is met de kruiden en bak de laatste 3 - 5 minuten mee in de oven.
4
  • Verhit de pan van de varkensoester opnieuw op middelhoog vuur. Bak de knoflook en walnootstukjes 1 minuut.
  • Haal de pan van het vuur en meng er de verse kruiden en per persoon: 1tl citroenrasp en het sap van 1 partje citroen door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes, groenten en het vlees over borden.
  • Garneer met de walnoot-peterselie dressing. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?