Traybake met varkensoester in BBQ-rub
met krieltjes en geroosterde groenten
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen :
Walnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Varkensoester
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
BBQ-rub
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Ovenschaal
•Koekenpan
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en halveer eventueel grote krieltjes. Meng ze in een grote kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
- Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
- Snijd ondertussen de ui in partjes. Snijd de paprika in repen. Snijd de courgette in halve maantjes.
- Meng in de grote kom de groenten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
- Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat en rooster de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven.
- Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd vervolgens in 6 partjes.
3
- Wanneer de krieltjes en groenten nog 10 minuten moeten bakken in de oven, verhit dan 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
- Bak de varkensoester 1 - 2 minuten per kant goudbruin.
- Haal de varkensoester uit de pan en leg in een ovenschaal, maar bewaar de pan met bakvocht.
- Voeg de BBQ-rub toe aan de ovenschaal, wentel de varkensoester erin zodat hij volledig bedekt is met de kruiden en bak de laatste 3 - 5 minuten mee in de oven.
4
- Verhit de pan van de varkensoester opnieuw op middelhoog vuur. Bak de knoflook en walnootstukjes 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en meng er de verse kruiden en per persoon: 1tl citroenrasp en het sap van 1 partje citroen door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de krieltjes, groenten en het vlees over borden.
- Garneer met de walnoot-peterselie dressing.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?