Traybake met kipdrumsticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met bloemkool, Surinaamse kruiden en wortel

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2846 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten65.2 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten43.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom per persoon: 1 tl kerriepoeder met 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng met de gekruide olie.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de Surinaamse kruiden en 1/2 olijfolie per persoon.
Traybake maken
2
  • Verdeel de aardappelen en wortel over een bakplaat met bakpapier. Leg de gemarineerde kipdrumsticks tussen de wortel en aardappelen op de bakplaat. Bak 30 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een kom de bloemkoolroosjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep na 30 minuten alles om, voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bakplaat en bak nog 12 - 15 minuten, of tot alles gaar is.
Ui inleggen
3
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1/2 el suiker.
  • Voeg de ui en een snufje zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen, groenten en kipdrumsticks over de borden.
  • Serveer met de ingelegde ui en mayonaise naar smaak.