Traybake met kipdrumsticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met bloemkool, Surinaamse kruiden en wortel

Speciaal ingrediënt in je box! Deze drumsticks komen van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Speciaal ingrediënt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2721 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten59.7 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten43.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de Surinaamse kruiden en 1/2 olijfolie per persoon.
Traybake maken
2
  • Verdeel de groenten en kip over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen in een kom de bloemkoolroosjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de groenten om, voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bakplaat en bak nog 12 - 15 minuten, of tot alles gaar is.
Ui inleggen
3
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1/2 el suiker.
  • Voeg de ui en een snufje zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen, groenten en kipdrumsticks over de borden.
  • Serveer met de ingelegde ui en mayonaise naar smaak.