Traybake met kipdrumsticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met bloemkool, Surinaamse kruiden en wortel

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Allergenen :
Selderij
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

250 gram

Aardappelen

100 gram

Bloemkoolroosjes

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Suiker

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3614 kJ
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels14 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Kom
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom per persoon: 1 tl kerriepoeder, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng met de gekruide olie.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang.
  • Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Traybake maken
2
  • Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de aardappelen en wortel over een bakplaat met bakpapier. Leg de gemarineerde kipdrumsticks tussen de wortel en aardappelen op de bakplaat. Bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot alles gaar is.
  • Meng in een andere kom de bloemkoolroosjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Schep na 30 minuten alles om, voeg de bloemkoolroosjes toe aan de bakplaat en bak nog 12 - 15 minuten.
Rode ui inleggen
3
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1/2 el suiker.
  • Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Serveren
4
  • Serveer de aardappelen, groenten en kipdrumsticks op een bord.
  • Serveer met de ingelegde rode ui en mayonaise.