Panko is een soort paneermeel uit Japan met een extra grove korrel. Dit geeft een extra knapperig korstje bij het bakken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
5 gram
Verse dille & bieslook
¼ stuk(s)
Citroen
30 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
50 gram
Gebroken sperziebonen
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
25 gram
Citroenmayo met zwarte peper
(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
1 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Grove mosterd
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de koekenpan en bak nog 5 - 8 minuten verder, of tot ze klaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden samen met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1 tl honing. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng goed en bewaar apart. Voeg de salade vlak voor serveren toe aan de cherrytomaten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 2 minuten. Haal uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de zalm over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.