Tonijn-krieltjessalade met honingmosterddressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijn-krieltjessalade met honingmosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honingmosterddressing

met gekookt ei, bietjes, appel en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Deze tonijn van Fish Tales is duurzaam gevangen. Met alleen een hengel en lijn; één voor één, vis voor vis, bijzonder toch?

Labels:
Caloriebewust
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Appel

⅓ head

Botersla

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2805 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten57.2 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels14.2 g
Eiwitten25.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Bietjes koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Kook de rode biet in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
  • Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten de eieren mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en de eieren met koud water zodat ze afkoelen.
Snijden
2
  • Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Snijd de botersla in repen.
  • Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak de verse kruiden fijn. 

 

Salade maken
3
  • Maak in een kleine kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en tonijn toe aan een saladekom.
  • Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.
  • Pel de eieren en halveer ze.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. 
  • Garneer met de overige dressing en de overige verse kruiden.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.