Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto

Tomatensoep en bruschetta's met paprikapesto

met geraspte Italiaanse kaas

Houd je van pittig eten? Geef je bruschetta's wat meer pit door deze af te maken met cayennepeper of chilivlokken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

0.99 tl

Paprikapoeder

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Paprikapesto

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2380 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers23 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de tomaat in parten.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Groente bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, tomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel per persoon 1/2 bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gerbuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen het broodje in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met 1/4 el olijfolie per persoon en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem.