HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatenrisotto Met Kokosmelk En Basilicum
topBanner
Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

met rucola, pecorino en gemengde pittentopping

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:FamilieVeggie
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

240 gram

Cherrytomaten in blik

150 gram

Risottorijst

150 ml

Kokosmelk

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3346 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pluk de blaadjes van het basilicum en bewaar de takjes apart. Bereid de bouillon en voeg de basilicumtakjes toe aan de bouillon. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan. Roerbak de ui 3 – 4 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog en blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de risottorijst en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten verder. Verlaag het vuur en voeg de kokosmelk, cherrytomaten en de bouillon toe aan de hapjespan. Dek de pan af en laat het geheel 15 - 18 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe als de rijst te snel droogkookt.

3

Verhit een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg, zodra de risottorijst gaar is, 1/2 el roomboter per persoon, de helft van het basilicum, de helft van de geraspte kaas en de helft van de pittenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de risotto over diepe borden en serveer de rucola erbij. Garneer met het overige basilicum en de overige geraspte kaas en pittenmix.