HelloFresh
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

geserveerd met een frisse rucolasalade

Populair
Lees meer

Als je denkt aan risotto, denk je vast aan een romig gerecht met Parmezaanse kaas. Wij hebben gekozen voor een slanke variant zonder kaas. Deze is minder machtig, maar nog steeds erg smaakvol door onder andere de tomaatjes die je toevoegt. De rucola die je erbij serveert, geeft het gerecht wat pit. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagen
Allergenen:SchaaldierenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Citroen

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

150 g

Risottorijst

½ kuipje

Tomatenpuree

250 g

Rode cherrytomaten

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse krulpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2284 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels5 g
Eiwitten22 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Kom
Rasp
Grote pan
Ovenschaal
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Garnalen marineren
Garnalen marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen, snijd de helft van de citroen in partjes en pers de rest uit. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng dan de garnalen in een kom met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp.

Tomatenrisotto maken
Tomatenrisotto maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze 1 – 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng het geheel goed door.

Tomatenrisotto garen
Tomatenrisotto garen
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottorijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten.

In de oven
In de oven
4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de rest van de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 10 – 15 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de gemarineerde garnalen toe. Meng ondertussen in een saladekom het citroensap met de rucola en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
Risotto afmaken
5

Snijd het basilicum en de peterselie fijn en meng in een kom met de overige geraspte citroenschil. Voeg de cherrytomaten, garnalen (inclusief vocht) en de helft van het kruiden-citroenmengsel toe aan de risotto. Roer goed door.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Serveer de rucolasalade ernaast en garneer met de rest van het kruiden-citroenmengsel en de citroenpartjes.