HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomaat Paprikasoep Met Parelcouscous, Gedroogde Abrikozen En Soepstengels
topBanner
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

Lees meer

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die nog meer versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en is in dit gerecht de perfecte smaakmaker.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelVeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

50 gram

Gedroogde abrikozen

8 leaves

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

3 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout4.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

3

Zorg dat de parelcouscous (zie tip!) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de repen met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak 6 minuten in de oven.

5

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de grana padano, overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de knoflook-soepstengels.