Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon

Met gedroogde abrikozen en zelfgemaakte soepstengels

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en maakt deze soep helemaal af.

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½

Ui

1

Knoflookteen

2

Pruimtomaat

½

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

2

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

½

Groentebouillon

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat, de rode paprika en de abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe en verkruimel een half bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous (zie tip) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta in de lengte doormidden en elke helft vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak in 6 minuten krokant in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige hete water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.