HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomaat Paprikasoep Met Parelcouscous En Dragon
topBanner
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en dragon

Met gedroogde abrikozen en zelfgemaakte soepstengels

Popular
Lees meer

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en maakt deze soep helemaal af.

Labels:VeggieOriginal
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1

Ui

2

Knoflookteen

4

Pruimtomaat

1

Rode paprika

50 gram

Gedroogde abrikozen

4

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

2

Olijfolie

1

Groentebouillon

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat, de rode paprika en de abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe en verkruimel een half bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous (zie tip) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de ciabatta in de lengte doormidden en elke helft vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak in 6 minuten krokant in de oven.

5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige hete water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.