Skip to main content
Tjap tjoy met kip

Tjap tjoy met kip

met bruine rijst, champignons en taugé

De naam van dit gerecht komt van het Kantonese “tsap sui”, wat grofweg vertaald “diverse restjes” betekent. Dit veelzijdige gerecht wordt vaak gebruikt om restjes op te maken.

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergenen:
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Paprika

60 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2261 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten13.9 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels7.9 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.3 g
Potassium354.3 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.4 mg
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst (zie Tip).
  • Snijd de ui in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en paprika en snijd in reepjes. 

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de kip en de bloem toe en roerbak 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de puntpaprika, paprika en champignons toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de ketjap en de bouillon toe en meng goed.
  • Laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Voeg de taugé toe en bak nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep de tjap tjoy erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders