Tjap tjoy met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met bruine rijst, champignons en taugé

Wist jij dat tjap tjoy in het Kantonees gemengde groenten betekent?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Lekker snel
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2282 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten14.1 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels10.9 g
Eiwitten27.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Snijd de ui in partjes en hak grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Snijd de rode puntpaprika en de groene paprika in dunne reepjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de kippendijreepjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok of hapjespan.
  • Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de taugé toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.

Weetje: Wist je dat deze rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat dan witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.