topBanner
Thaise noedels met omeletreepjes

Thaise noedels met omeletreepjes

Met snijbonen en pikante honingpinda's

Lees meer

Er is één ding dat vrijwel alle Thaise gerechten gemeen hebben: de uitgekiende balans tussen zoet, zuur, zout en pittig. Deze combinatie vind je dan ook terug in dit recept. Het citroengras dat je gebruikt, is gedroogd en gemalen waardoor de smaak iets sterker is dan bij vers citroengras.

Labels:CaloriebewustOriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaPinda'sNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Snijbonen

2 stuk(s)

Bosui

4 bosje(s)

Verse koriander

2 tl

Gemalen citroengras

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2318 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper klein (zie tip).

2

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in reepjes van 1 cm. Snijd de lente-ui in flinterdunne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar (zie tip). Snijd de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de lente-ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, het groene gedeelte van de lente-ui, het citroengras en 3 el water per persoon toe. Draai het vuur middelhoog en laat, afgedekt, 8 minuten garen.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Kluts ondertussen de eieren in een kom met een scheutje melk, peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Rol de omelet vervolgens op en snijd in smalle repen.

5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met de sojasaus en bruine suiker en verhit nog 1 minuut. Voeg de helft van de omeletreepjes toe.

6

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de overige omeletreepjes, de honingpinda’s, het witte deel van de lente-ui en de koriander.