Skip to main content
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en sinaasappel

met paksoi en gezouten pinda's

4.3
(2,9K)

Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!

Allergenen:
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

250 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Tarwe, Ei)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1011 kcal
Energie (kJ)4229 kJ
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten129.2 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels7 g
Eiwitten39.5 g
Zout6.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten op middelhoog vuur rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Roerbakken
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Noedels koken
4

Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.

Mengen
5

Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en sinaasappelstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders