Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Bosui
150 gram
Jasmijnrijst
400 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevattenSelderij)10 ml
Sesamolie
(BevatSesamzaad)20 ml
Sojasaus
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)8 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevattenSelderij, Gluten, Tarwe, Eieren, Mosterd, Soja)50 gram
Teriyakisaus
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)10 gram
Ongezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)2 el
Zonnebloemolie
1 el
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. Van de overige rijst kun je de volgende dag een rijstsalade maken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de overige sojasaus achterwege.