Skip to main content
Tartiflette met camembert en spekreepjes
Tartiflette met camembert en spekreepjes

Tartiflette met camembert en spekreepjes

Franse ovenschotel met romige aardappelen en salade

4.0
(472)

Tartiflette komt uit de Savoie. Wist je dat tartifle, in het dialect van deze Franse Alpenregio, aardappel betekent?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Franse camembert

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Veldsla

1.5 stuk(s)

Paprika

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten51.7 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels15.4 g
Eiwitten23.1 g
Zout1.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. 
  • Kook de aardappelen 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Spek bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur en voeg de uienringen toe.
  • Bak 4 minuten, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Blus af met de helft van de wittewijnazijn.
Tartiflette bakken
3
  • Snijd de camembert in plakken. Rasp een snufje nootmuskaat naar smaak over de spekreepjes, voeg de crème fraîche toe en meng goed. 
  • Voeg de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd met de extra vierge olijfolie en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de paprikareepjes, tomaat en veldsla door de dressing. 
  • Serveer de tartiflette met de salade. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders