Tagliata di manzo van filet mignon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliata di manzo van filet mignon

Tagliata di manzo van filet mignon

met pestokrieltjes, broccoli en Parmigiano Reggiano

Verwar 'tagliata' niet met tagliatelle – deze pastasoort vind je namelijk niet terug in dit gerecht. De naam komt van het Italiaanse woord tagliare, dat snijden betekent.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

80 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tournedos

20 gram

Rucola

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2931 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten44.5 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten39.9 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Kom
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het vlees uit de koelkast (zie Tip). Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes in 12 – 15 minuten gaar. Weeg de juiste hoeveelheid broccoli per persoon af. Snijd de bloem in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook deze de laatste 3 - 4 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je het vlees al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.

Cherrytomaten bereiden
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Bak 13 - 15 minuten in de oven.

Broccoli bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccoli en de krieltjes 3 - 4 minuten. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren. Voeg net voor serveren de basilicumcrème toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is en leg het vlees dan in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant, of tot het vlees goudbruin is. Voeg tijdens het bakken 1/2 el roomboter per persoon toe en blijf het vlees constant met bakvet bedruipen. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat minimaal 3 minuten rusten.

Rucola bereiden
5

Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden of over een grote serveerschaal. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes. Rasp de Parmigiano Reggiano grof. 

Serveren
6

Verdeel het vlees over de rucola. Schep de cherrytomaten erbij en garneer met de balsamicocrème en de Parmigiano Reggiano. Serveer met de krieltjes en broccoli.