HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTaco's Met Gehakt En Avocado Fetasaus
topBanner
Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

met mais, tomaat en zwarte bonen

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Tacoschelpen

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Half-om-halfgehakt

1 pak(ken)

Zwarte bonen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1004 kcal
Energie (kJ)4201 kJ
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd29.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels17.16 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Maatbeker
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten, die helpen je hart en bloedvaten gezond te houden.

2

Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

3

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak mee met het gehakt.

4

Vul de tacoschelpen met het gehakt-bonenmengsel. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels hierover. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de overige feta.

Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 50% van de ADH vezels. Vezels verzadigen niet alleen goed of zorgen voor een gezonde darmflora, maar ze dragen volgens veel onderzoeken ook bij aan een gezond cholesterolgehalte. Dubbel win bij dit gerecht!