Skip to main content
Supergroene rigatoni alla ragù bianco met varkensvlees en Parmigiano Reggiano
Supergroene rigatoni alla ragù bianco met varkensvlees en Parmigiano Reggiano

Supergroene rigatoni alla ragù bianco met varkensvlees en Parmigiano Reggiano

met verborgen groenten voor kinderen: courgette en spinazie

Met onze verborgen-groentenrecepten kun jij maaltijden serveren die niet alleen vers en makkelijk te maken zijn, maar die stiekem boordevol groenten zitten die kinderen normaal naar de zijkant van hun bord duwen. Een stressvrij familiediner!

Labels:
Family
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Spinazie

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

25 ml

Water voor saus

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3922 kJ
Energie (kcal)937 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels6.6 g
Eiwitten41.3 g
Zout2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium802.6 mg
Calcium144.6 mg
Iron3.1 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 13 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Rasp de kaas en de courgette.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spinazie al roerend tot het is geslonken.
Saus maken
2
  • Voeg de spinazie toe aan een hoge kom.
  • Voeg de knoflook, de room, het water voor de saus, de basilicumcrème en de helft van de kaas toe.
  • Gebruik een blender of staafmixer om alles tot een gladde saus te mixen.
  • Voeg de saus toe aan dezelfde hapjespan en breng zachtjes aan de kook. Laat zachtjes pruttelen op laag vuur tot later gebruik.
Pistachenoten hakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten verder. Blus daarna af met de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak ondertussen de pistachenoten grof.
  • Roer de pasta, het gehakt en de courgette door de saus.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Garneer met de pistachenoten en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders