Pangasiusfilet met romige kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet met romige kokoscurry

Pangasiusfilet met romige kokoscurry

met verse udonnoedels en groenten

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

200 gram

Groentemix met wittekool

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2602 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten53.4 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels8 g
Eiwitten30.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Wok
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog tot hoog vuur.
  • Bak de groentemix en de mix van knoflook, gember en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 5 minuten.
  • Roer de sojasaus en de ketjap erdoorheen.
Vis bakken
2
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier.
  • Bestrooi met de Peruaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant.
Curry maken
3
  • Snijd ondertussen de limoen in zes partjes.
  • Voeg de udonnoedels, kokosmelk en groene currykruiden toe aan de pan met groenten.
  • Meng goed en bak de noedels in 2 minuten los.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de curry en noedels in kommen. Leg de vis erbovenop.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.