Steak met sperziebonen en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met sperziebonen en Parmigiano Reggiano

Steak met sperziebonen en Parmigiano Reggiano

met geroosterde knolselderij

Met dit recept tover je 258 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
•Keto
•Lactose-arm
•Koolhydraatarm
Allergenen :
Selderij
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

0.3 stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

100 gram

Sperziebonen

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

0.1 stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2281 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten11.4 g
waarvan suikers1.9 g
Vezels12.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan
•Aluminiumfolie
•Keukenpapier
•Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast (zie Tip).
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de knolselderij en snijd in repen van 1/2 cm dik.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

Tip: Haal voor het beste resultaat de steak 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Knolselderij roosteren
2
  • Meng in een grote kom de knolselderij met de Mexicaanse kruiden met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de knolselderij over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de knolselderij 20 - 25 minuten in de oven.
Steak bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de sperziebonen 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met een scheutje water en kook, afgedekt, 5 - 6 minuten op laag vuur (zie Tip).
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 5 - 6 minuten.
  • Schep regelmatig om en voeg eventueel meer water toe als de sperziebonen droog koken.

Tip: Kook je op gas? Haal dan eventueel de pan van het vuur wanneer je het water toevoegt.

Jus maken
4

 

  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg, als de roomboter goed heet is, de steak toe en bak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan. Blus af met per persoon: 1/4 el sojasaus, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook en laat de jus inkoken op middelmatig vuur.

Tip: Voor rood van binnen: 1 - 2 minuten per kant. Half doorbakken: 2 1/2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Citroen toevoegen
5
  • Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg naar smaak citroenrasp en citroensap toe aan koekenpan met sperziebonen.
Serveren
6
  • Snijd de steak in plakken en verdeel over de borden. Schep de jus over de steak of serveer apart.
  • Verdeel de sperziebonen en de knolselderij ernaast. Besprenkel de sperziebonen met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp over de sperziebonen en knolselderij.
  • Serveer met een citroenpartje.