Steak met Franse-kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met Franse-kaassaus

Steak met Franse-kaassaus

met aardappelpartjes, haricots verts en walnootjus

Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Veldsla

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Haricots verts

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4404 kJ
Energie (kcal)1053 kcal
Vetten71.2 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers13 g
Vezels12.7 g
Eiwitten42 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Pan met deksel
Steelpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelpartjes bereiden
1

Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof. Meng in een ovenschaal de aardappelen met de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Salade maken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de appel en veldsla toe en meng met de dressing. 

Haricots verts koken
3

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kaassaus maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de korst van de camembert en snijd vervolgens de camembert in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en bak de knoflook 2 minuten. Voeg de kookroom en camembert toe. Roer door tot de camembert gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.

Steak bakken
5

Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg halverwege 1/2 el roomboter per persoon toe. Haal de steak uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg 1 - 2 el water per persoon en de walnootstukjes toe aan de pan met bakvet. Reduceer in 2 - 3 minuten tot een jus. 

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de steak over de borden en schenk de Franse-kaassaus eroverheen. Leg de haricots verts ernaast en schenk de walnotenjus erover. Serveer met de rozemarijnaardappelen en de salade.