Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof
Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

met aardappelpuree en geglaceerde biet

Vanavond serveer je een luxe gerecht met steak in groene truffelpesto. Deze maaltijd is zowel een lust voor het oog als een feest voor je smaakpappillen!

Allergens:
Egg
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Steak

¼ bunch

Bunched carrots

½ bunch

Radish

1 piece

Garlic

10 g

Chopped cashews

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

5 g

Fresh flat leaf parsley

8 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

250 g

Mashed potato

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories928 kcal
Energy (kJ)3881 kJ
Fat57 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate55 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9 g
Protein44 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•High-Sided Bowl
•Stick Blender
•Oven Dish
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Verwijder het loof van de radijs en bewaar apart.

Pesto maken
2

Kook de biet en radijs 10 minuten in de pan met deksel. Was het loof van de radijs goed, zodat er geen zand meer tussen zit. Voeg aan een hoge kom per persoon: 10 g loof, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie toe. Pureer dit met de peterselie (inclusief takjes), cashewstukjes, truffelolie, de overige knoflook en de helft van de grana padano tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten roosteren
3

Meng de biet en radijs in een ovenschaal met de fijngesneden knoflook en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Aardappelpuree verwarmen
4

Zet, wanneer de biet en radijs nog 20 minuten in de oven moeten, de aardappelpuree in de oven.

Steak bakken
5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat het bakvet goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.

Serveren
6

Snijd de steak in plakjes. Verdeel de puree over de borden. Leg de steakplakjes erop. Leg de biet en radijs naast de puree. Verdeel de pesto over de steakplakjes en groenten. Bestrooi met de overige grana padano.