Skip to main content
Stamppot met hertengehaktballetjes
Stamppot met hertengehaktballetjes

Stamppot met hertengehaktballetjes

met snijbonen en zoete uienjus

4.1
(138)

Hertenvlees is een mager en smaakvol vlees met een rijke, wildachtige smaak. Met veel eiwitten en weinig vet is het een gezond alternatief dat elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden snijbonen

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Uienchutney

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat: Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2262 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten16.2 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels18.2 g
Eiwitten26.2 g
Zout1.9 g
Potassium1345.8 mg
Calcium81 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Snijbonen koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de snijbonen. Kook de snijbonen 6 - 8 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water zodat de snijbonen niet verder garen. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Weetje: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 3 - 4 minuten, of tot ze rondom bruin zijn. Voeg de ui toe en verlaag het vuur. Laat het geheel, afgedekt, nog 4 - 5 minuten sudderen, of tot de ui zacht is.

Uienjus maken
4

Voeg de uienchutney en bouillon toe aan de koekenpan. Meng alles goed door en laat de jus, zonder deksel, 3 - 5 minuten inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip).

Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.

Afmaken
5

Stamp ondertussen met een aardappelstamper de aardappelen en wortel met de mosterd grof. Voeg een klein klontje roomboter en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de uienjus erover.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 250 gram groente per portie al bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders