BestellenCadeaubon
Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

met tomaat en cashewnoten

QUICK & EASY

Niet alle kokosmelk en rijst gebruikt? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Lactosevrij
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

0.17 zakje(s)

Gemalen kurkuma

150 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Cashewnoten

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3414 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers7 g
Vezels5.6 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Tip: In de kokosmelk kunnen klontjes zitten. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is - het zijn juist de plantaardige vetten die voor een extra volle smaak zorgen.

Spinazie scheuren
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp.Serveer met het gebakken ei.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.