Spinazie-aardappelpuree met spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-aardappelpuree met spek

Spinazie-aardappelpuree met spek

met gebakken spitskool en Aziatisch geïnspireerde saus

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Speklap

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Gesneden spitskool

50 gram

Gesneden ui

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3598 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten56.8 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels12.3 g
Eiwitten33.8 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Bord
Hapjespan met deksel
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Voeg 1 minuut voor het einde de spinazie toe en kook mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houdt afgedekt warm.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Spitskool bakken
2

Snijd de spitskool in kwarten. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en voeg de ui en spitskool toe. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg 25 ml water per persoon toe aan de pan en laat afgedekt 4 - 6 minuten stomen.

Spitskool afmaken
3

Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en spitskool en laat 1 - 2 minuten zonder deksel inkoken op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de puree over de borden. Leg de ui en spitskool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan. Leg de speklappen ernaast en garneer met de pinda's.