HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Met Verse Tomatensaus, Salamiblokjes En Peterselie
topBanner
Spaghetti met verse tomatensaus, salamiblokjes en peterselie

Spaghetti met verse tomatensaus, salamiblokjes en peterselie

Lees meer

Bij de volkoren spaghetti maak je zelf een verse pastasaus van tomaat. De geurige salami geeft deze pasta een intense smaak. De gele paprika zorgt niet enkel voor kleur maar ook voor een zoete toets. Afwerken doe je met verse peterselie.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Gele paprika

140 gram

Salamiblokjes

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGluten)

4 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757 kJ
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika klein.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie en bak de salami 7 minuten op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook en ui toe en bak mee. Voeg daarna de tomaat, paprika, zwarte balsamicoazijn en 10 ml water per persoon toe. Kook 5 minuten afgedekt op laag vuur en daarna nog eens 5 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de spaghetti toe aan het salamimengsel. Verhit nog 1 minuut.

4

Snijd de peterselie grof. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de peterselie. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie.