Skip to main content
Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt
Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

met pecorino en basilicum

4.4
(339)

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Family
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

80 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Soja, Gerst)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3565 kJ
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten91.2 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels9.6 g
Eiwitten35.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 1 - 2 minuten mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de tomatenblokjes, de overige Italiaanse kruiden en 1/2 tl suiker per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen.
Saus afmaken
3
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Voeg de mascarpone en het gehakt toe aan de pan en meng goed door. Laat 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Voeg de spaghetti en 1 el kookvocht per persoon toe en meng door.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders