Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

met pecorino en basilicum

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op Parmigiano Reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Soja
•Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Vegan gehakt

(Bevat Soja, Gerst)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3588 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten92.2 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels9 g
Eiwitten36.1 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 1 - 2 minuten mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de tomatenblokjes, de overige Italiaanse kruiden en 1/2 tl suiker per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen.
Saus afmaken
3
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Voeg de mascarpone en het gehakt toe aan de pan en meng goed door. Laat 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Voeg de spaghetti en 1 el kookvocht per persoon toe en meng door.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.