HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Spaghetti met knoflook en salie

Spaghetti met knoflook en salie

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 231 beoordelingen
Lees meer

Terwijl je de pompoen in de oven roostert, heb je alle tijd om een olie te maken van verse salie en gepofte knoflook. De spaghetti wordt hiermee op smaak gebracht. De pijnboompitten rooster je ook in de oven, zodat het gerecht hartige smaak krijgt.

Labels:Calorie-focus
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Flespompoen

2 stuks

Knoflookteen

20 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

4 blaadje

Verse salie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Magere spekblokjes

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2301 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels19 g
Eiwitten7 g
Zout1.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de pompoen en verwijder de pitten met een lepel.

Pompoen bakken
Pompoen bakken
2

Snijd de pompoen met schil in parten van 1 cm, leg op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Leg halverwege de knoflookteen in zijn geheel erbij. Bestrooi de pompoen de laatste 5 minuten met de pijnboompitten.

Salie-olie maken
Salie-olie maken
3

Pers de citroen uit. Pluk de salieblaadjes van de takjes en snijd de salie klein. Meng in een kom 1 el citroensap per persoon met de salie en de extra vierge olijfolie. Bewaar apart.

Spaghetti koken
Spaghetti koken
4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Spekjes bakken
Spekjes bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de magere spekblokjes 2 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 4 minuten. Bewaar de spekjes apart.

Serveren
Serveren
6

Haal de knoflook uit de oven als de pompoen bijna gaar is en pers de knoflook uit. Meng met de salie-olie. Verdeel de spaghetti over de borden. Serveer met de geroosterde pompoen. Besprenkel de spagetti met de olie van knoflook en salie en eventueel met het overige citroensap. Bestrooi met de uitgebakken spekblokjes.