Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Wist je dat dit recept maar liefst 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 piece
Tomato
1 piece
Onion
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh basil
â…“ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
25 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
1 piece
Bell pepper
1 piece
Wholegrain ciabatta
(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)
1.5 tablespoon
Olive oil
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaat in kwarten en de paprika in repen. Hak de ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof. Bewaar de takjes.
Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
Meng de tomaat, paprika, ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en de Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Voorkom dat de groenten in de oven aanbranden, dus controleer regelmatig of het nog goed gaat.
Snijd ondertussen het broodje in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid de bouillon (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 100 ml kokend water per persoon.
Plaats de broodstengels boven de groenten in de oven en bak 10 – 12 minuten.
Voeg ondertussen de groenten inclusief het kookvocht toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg de bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft (zie Tip).
Tip: Voeg eerst de helft van de bouillon toe. Vind je de soep nog te dik? Maak de soep dunner door naar smaak de overige bouillon toe te voegen.
Serveer de soep in een kom. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.