HelloFresh
Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Met udonnoedels en cashewnoten

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 752 beoordelingen
Lees meer

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Labels:Calorie-focusFamilyQuick & easy
Allergenen:SesamzaadGlutenbevattende granenSojaPinda'sNoten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

30 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2644 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels5 g
Eiwitten32 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groenten bakken
Groenten bakken
1

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe dan het deksel op de pan en bak, afgedekt, nog 7 – 10 minuten.

Woksaus maken
Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sesamolie met de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Kip bakken
Kip bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Cashewnoten hakken
Cashewnoten hakken
4

Hak ondertussen de cashewnoten grof.

5

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel goed door. Verwarm nog 2 – 3 minuten op laag vuur.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de noedels en groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten.