Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Met udonnoedels en cashewnoten

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Groentemix

(Kan bevatten Selderij)

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

15 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2644 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels5 g
Eiwitten32 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe dan het deksel op de pan en bak, afgedekt, nog 7 – 10 minuten.

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sesamolie met de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Kip bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Cashewnoten hakken
4

Hak ondertussen de cashewnoten grof.

5

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel goed door. Verwarm nog 2 – 3 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de noedels en groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten.