HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Wokschotel Met Japanse Kipfiletreepjes
topBanner
Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met Japanse kipfiletreepjes

Met udonnoedels en cashewnoten

QUICK & EASY
Lees meer

Glasmie, rijstnoedels, ramen – noedels zijn er in verschillende vormen en maten. Vanavond kook je de dikste variant onder de Japanse noedels: de udonnoedel. Deze wordt gemaakt van tarwebloem, water en zout. Geen ei dus, en dat zorgt ervoor dat ze een mooie witte kleur hebben. In Japan worden ze vaak gegeten in lichte soepen, maar vanavond schitteren ze in een lekker wokgerecht, dat ook nog eens snel op tafel staat.

Labels:CaloriebewustLekker snelFamilie
Allergenen :SesamzaadGlutenSojaPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Groentemix

(Kan bevattenSelderij)

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

200 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

30 gram

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2644 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels5 g
Eiwitten32 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de groentemix 3 – 4 minuten. Doe dan het deksel op de pan en bak, afgedekt, nog 7 – 10 minuten.

2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sesamolie met de sojasaus, gember, knoflook en honing.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

4

Hak ondertussen de cashewnoten grof.

5

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel goed door. Verwarm nog 2 – 3 minuten op laag vuur.

6

Verdeel de noedels en groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten.