Kruidige groene curry met vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige groene curry met vis

Kruidige groene curry met vis

met cashewnoten, groenten en limoen

.

Allergenen :
Cashewnoten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Bruine snelkookrijst

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

100 gram

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2921 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels10.9 g
Eiwitten29.6 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.

Groenten bereiden
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, rode peper en gember mix toe en fruit 1 minuut. 
  • Voeg de groentemix toe en bak 3 - 4 minuten mee. Bak de groene curry kruiden de laatste minuut mee.
  • Voeg de kokosmelk en water voor saus toe. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten afgedekt koken. 
Vis toevoegen
3
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Snijd de vis in de lengte doormidden en snijd in stukken van maximaal 1 cm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de vis door de curry en verhit nog 1 - 2 minuten, of totdat de vis gaar is.
  • Voeg de vissaus* en het sap van 1 limoen partje per persoon toe. Proef vervolgens de curry en breng eventueel op smaak met peper en zout. 

*Take Care, this ingredient is salty! Use as preferred.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry hierop.
  • Garneer met de verse kruiden en cashewstukjes. 
  • Serveer met de overige limoen partjes.