Snelle spaghetti met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti met gehaktballetjes

Snelle spaghetti met gehaktballetjes

met champignons en romige tomatensaus

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

20 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3383 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels12.7 g
Eiwitten39.3 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes. 
  • Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken.
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballetjes in de pan. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak de gehaktballetjes in 3 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, courgette en champignons toe en roerbak 5 - 6 minuten.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes en het kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de pasta en de kruidenroomkaas toe.
  • Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.

Weetje: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!