Skip to main content
Casarecce met gehaktballetjes
Casarecce met gehaktballetjes

Casarecce met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en cherrytomaten

4.2
(198)

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op Parmigiano Reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Casarecce

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

20 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Selderij, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3417 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels9.5 g
Eiwitten38.1 g
Zout2.6 g
Trans Fat0.3 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip). Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de rode cherrytomaten en snijd de paprika in reepjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water eerst in de waterkoker voordat je het in de pan doet.

Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 3 - 4 minuten. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart.
  • Bak de ui, knoflook en paprika 1 - 2 minuten in de grote hapjespan in het bakvet van de gehaktballetjes.
  • Voeg de rode cherrytomaten toe en bak 1 - 2 minuten.
Saus afwerken
3
  • Blus af met zwarte balsamicoazijn en de passata. Meng goed, voeg de gehaktballetjes toe en dek de pan af. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Roer de paprikapesto door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en schep goed om.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders