Snelle linzenstoof met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met een maanzaadbroodje, zure room en frisse salade

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Linzen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Biologische zure room

Tomatenpuree

15 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2654 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12 g
Vezels16.8 g
Eiwitten28 g
Zout4 g

Benodigdheden

Vergiet
Kleine kom
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de linzen af in een vergiet. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen en snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon door per persoon 50 ml water te koken met 1/4 bouillonblokje.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei, champignons en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe. Bak 4 – 7 minuten. Bak het maanzaadbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de blaadjes bladpeterselie en munt fijn. Meng de helft van de peterselie en munt met de helft van de zure room in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. en zet apart.

Mengen
3

Voeg de tomatenpuree en 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, de linzen en de overige zure room toe en roer door. Verhit nog 2 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de overige peterselie en munt. Schep de rucola en veldsla erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomatenpuree een goede bron van ijzer is?

Serveren
4

Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden. Verkruimel de witte kaas erboven en garneer met de zure room met kruiden. Serveer met de salade en het maanzaadbroodje.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? Daarnaast is het vooral door de linzen rijk aan magnesium, ijzer, kalium en verschillende B-vitaminen.