Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180
Linguine
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)1
Ui
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
200
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
5
Vers basilicum
100
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)80
Rode pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)1
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1
Olijfolie
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui.
Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui, peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg 1/4 blik cherrytomaten per persoon toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.
Verdeel de linguine over de borden.Garneer met het basilicum.