Snelle linguine met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met tomaatjes en spinazie in rode-pestosaus

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3728 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en halveer de cherrytomaten.

Cherrytomaten bakken
2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

Pasta mengen
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

Serveren
4

• Verdeel de linguine over de borden.