In een currypasta zijn Aziatische smaakmakers als gember, knoflook, limoenblad en citroengras fijngemalen, zodat jij in een handomdraai een kruidige curry op tafel zet. Voor het beste resultaat bak je de currypasta een paar minuten voordat je kokosmelk toevoegt, zo haal je de meeste smaak uit de ingrediënten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
120 gram
Basmatirijst
400 gram
Broccoli
2 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(BevatVis)80 gram
Groene currypasta
(BevatMelk (inclusief lactose))200 ml
Kokosmelk
30 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)2 el
Zonnebloemolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
• Kook 180 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. • Kook de rijst in 10 – 12 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
• Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. • Snijd de koolvisfilet in blokjes en meng met 1/4 van de groene currypasta. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
• Roerbak de broccoli 3 – 4 minuten. Voeg de overige currypasta toe en roerbak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 4 – 5 minuten zachtjes koken. • Voeg de koolvis toe en stoof, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar.
Verdeel de rijst en de curry over de borden, breng op smaak met peper en zout en garneer met de gezouten pinda's.