Skip to main content
Fluweelzachte broccolisoep met knoflook-ciabatta
Fluweelzachte broccolisoep met knoflook-ciabatta

Fluweelzachte broccolisoep met knoflook-ciabatta

en voor ouders: blauwe kaas en zonnebloempitten

3.6
(74)

Met soep kun je eindeloos variëren. Aan deze broccolisoep voeg je roomkaas en blauwe kaas toe, dat maakt de soep fluweelzacht en geeft lekker veel pit.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Rogge
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

125 gram

Aardappelen

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

500 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3235 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten39.7 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten73.2 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels23.2 g
Eiwitten25.6 g
Zout3.8 g
Potassium1067.4 mg
Calcium92.4 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 1 cm.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 250 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 250 ml kokend water per persoon.

Soep koken
2

Verhit een klontje roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de helft van de tijm 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, broccoli en aardappelen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 13 - 15 minuten op middelmatig vuur.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Knoflookbrood maken
3

Snijd ondertussen de broodjes open, besprenkel met olijfolie en wrijf de overige knoflook erover. Bak 6 - 8 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Zonnebloempitten roosteren
4

Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Op smaak brengen
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden of kommen en serveer met het knoflookbrood. Voor ouders: garneer met de zonnebloempitten en de blauwekaasblokjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders