HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSiciliaanse Orzo Met Gekruid Kipgehakt En Zoete Rozijnen
topBanner
Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Lees meer

Deze pasta maak je met gekruid kipgehakt, broccoli, rozijnen, pijn-boompitten en pecorino. Een klassieke Siciliaanse combinatie die gemakkelijk te bereiden is. Buon appetito e saluti dalla Sicilia!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Broccoli

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo.

2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de broccoli en orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten rul op middelhoog vuur.

5

Voeg vervolgens de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.