Shakshuka met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Labels:
Extra groente
Eenpansgerecht
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse krulpeterselie

2 stuk(s)

Ei

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)701 kcal
Energie (kJ)2933 kJ
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10.9 g
Eiwitten33.8 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn.

Let op: de rode peper is pittig. Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers fruiten
2

Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de wortel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten (zie Tip).

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan 2 hapjespannen.

Groenten koken
3

Voeg de tomatenblokjes en de helft van de krulpeterselie toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat, onafgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Broodje bakken
5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.

Weetje: Eet jij graag eiwitrijk? Dat kan ook zonder vlees of vis! Daar is deze maaltijd een goed voorbeeld van: door de eieren, kaas en het bierbostelbroodje krijg je per portie 30 gram eiwitten binnen. Dat staat gelijk aan bijna 150 gram vlees!