Shakshuka met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met tonijn

Shakshuka met tonijn

Met paprika en ciabatta

Shakshuka is een populair gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Van Marokko tot Israël - elk land kent zijn eigen variaties van deze in tomatensaus gepocheerde eieren. Vandaag maak je shakshuka met tonijn. De warme ciabatta eet je ernaast of dip het knapperige brood lekker in de saus.

Labels:
Caloriebewust
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Vis
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat Gluten)

100 ml

Passata

1 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2372 kJ
Energie (kcal)567 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de tomaat in blokjes. Hak de blaadjes basilicum grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Ciabatta bakken
2

Bak de ciabatta 5 – 7 minuten in de oven, of tot de ciabatta goudbruin kleurt.

Fruiten
3

Verhit ondertussen olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit knoflook, ui en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens paprika, tomaat, tomatenpassata en de helft van het basilicum toe.

Saus koken
4

Breng de tomatensaus aan de kook en breng op smaak met peper en zout.

Eieren stollen
5

Voeg de tonijn inclusief vocht toe aan de hapjespan en meng goed. Maak kuiltjes in de saus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 6 minuten stollen. Haal de laatste 3 minuten de deksel van de pan.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met het overige basilicum en serveer met de ciabatta.